Våra produkter

Vi installerar och byter fönster och levererar fönster av hög kvalitet, helt efter dina önskemål. Vi har ett brett sortiment med alla de vanligaste varianterna du kan hitta på marknaden. Vid behov anpassar vi fönsterna så de passar dina önskemål, och självfallet så de passar ditt hus (även om det råkar vara gammalt och lite snett).

Vi har stor erfarenhet och ger gärna råd vid val av fönster och tillbehör.

Olika material

De vanligaste materialen för fönster är trä, aluminium och PVC. 

  • Trä är ett fint naturmaterial som länge använts för fönster, och som har fördelen att det är värmeisolerande. 
  • I trä- och aluminiumfönster har man fortfarande den klassiska varianten med trä in mot rummet, och man får fördelarna av träets värmeisolerande egenskaper. Utåt har man aluminium som ger en modernare stil, och som dessutom skyddar träet mot olika former av väderslitage. Det gör att underhållet av fönstren blir mycket begränsat.
  • PVC är ett plastmaterial som är helt fritt från underhåll. Det är ett billigare alternativ som är mycket slittåligt, samtidigt håller det hög kvalitet, även utseendemässigt.

Färger

  • Träfönstren kan du få i standardfärgen som är vit, men det är också möjligt att måla dem i den färg du önskar. Vi använder NCS-färger och kan erbjuda väldigt många olika nyanser.
  • För trä- och aluminiumfönster finns också vit som standardfärg, det är möjligt att få dem målade i olika nyanser med RAL-färger, och det är också möjligt att få dem med dekormönster.
  • PVC-fönster kan målas på ett träimiterande sätt, eller enfärgat i olika nyanser med RAL-färger. Det är också möjligt att få dem i sin standardfärg som är vit.

Glas och tillbehör

De olika typerna av fönster kan fås med två eller tre glasrutor. Treglasfönster är mer ljudisolerande och passar till exempel om du bor nära en större väg. Det finns också möjlighet att få bullerskyddsglas, som sänker hur mycket ljud som sipprar in ytterligare. Vi erbjuder dessutom säkerhetsglas, miljöglas, ornament- och strukturglas.

Spröjs kan du till alla typerna av fönster få – glasdelande, utanpåliggande, av typen som ligger mellan glasen, eller löstagbara. Med de olika alternativen finns det möjlighet att skapa en stor mängd olika utseenden på dina fönster.

  • Fönsterhandtag finns i olika modeller och i materialen plast, aluminium och rostfritt. Det finns enkla handtag och möjlighet att få handtag med lås.
  • Beslag går att få med olika säkerhetsgrad, utifrån dina egna önskemål. 
  • Övriga tillbehör vi erbjuder är bland annat jalusier och insektsskydd av olika typer.